TESKİ'nin Gelirleri 400 Milyona Ulaştı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Marmaraereğlisi İlçesi Sultanköy Mahallesi Kanalizasyon İnşaatı temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, "TESKİ'nin gelirleri arttı çok şükür. 75 milyonluk bütçeyle başlayıp, 350-400 milyonluk bütçelere ulaştı" dedi.

TESKİ'nin Gelirleri 400 Milyona Ulaştı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Marmaraereğlisi İlçesi Sultanköy Mahallesi Kanalizasyon İnşaatı temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, "TESKİ'nin gelirleri arttı çok şükür. 75 milyonluk bütçeyle başlayıp, 350-400 milyonluk bütçelere ulaştı" dedi.

TESKİ'nin Gelirleri 400 Milyona Ulaştı
13 Haziran 2017 - 14:33

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Marmaraereğlisi İlçesi  Sultanköy Mahallesi Kanalizasyon İnşaatı temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan TESKİ Genel Müdürü Dr.  Şafak Başa, "TESKİ'nin gelirleri arttı çok şükür. 75 milyonluk bütçeyle başlayıp, 350-400 milyonluk bütçelere ulaştı" dedi.


Marmaraereğlisi İlçesi  Sultanköy Mahallesinde yapılan Kanalizasyon İnşaatı temel atma törenine  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Albayrak, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı  İbrahim Uyan, TESKİ Genel Müdürü Dr.  Şafak Başa'nın yanı sıra kurum personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


"350-400 milyonluk bütçelere ulaşınca artık borçlanma iznine gerek kalmadı"


Törende Konuşan TESKİ Genel Müdürü Başa, "Bugün Marmaraereğlisi İlçemiz için önemli bir gün. Çünkü eski bir belde merkezi olan ve belde merkezi elinden alınmış, bir yasa ile mahalleye dönüştürülmüş olan Sultanköyümüz uzun süre alt yapıya kavuşmayı bekliyordu. TESKİ kurulduğundan itibaren eski belde merkezlerimizin de kaderlerinde kendi başlarına bırakılmayıp, altyapı problemlerinin çözülmesi noktasında çalışmalarımız oldu. Bu noktada hemen  İstanbul'da sonra,  Tekirdağ'a ilk geliş kapımız olan  Sultanköy mahallemizin de altyapı problemlerinin çözülmesi için proje çalışmalarımızı tamamladık. Proje genel müdürlüğümüz tarafından revize edildi. Bunun hayata geçirilmesi için yola koyulduk. TESKİ kurulduğu günlerde gelirleri bu kadar fazla değildi. TESKİ'nin gelirleri arttı çok şükür. 75 milyonluk bütçeyle başlayıp, 350-400 milyonluk bütçelere ulaşınca artık borçlanma iznine gerek kalmadan 22 milyonluk bir kredi iller bankamızdan aldık. Hemen arkasından ihalemizi gerçekleştirdik ve bu temeli atmış oluyoruz" şeklinde konuştu.


"60 kilometrelik bir altyapı çalışması inşallah bugünden itibaren başlayacaktır"


Sultanköy Kanalizasyon İnşaatı kapsamında yaklaşık 55 kilometre atıksu kanalizasyon şebeke inşaatı döşeneceğini de ifade eden Başa, "Bu proje kapsamında 3 bin 378 metre terfi hatları yapılacak. 5 tane baca tipi terfi merkezi yapılacak ve ilaveten 3 tane de fosseptik inşaatı yapılacak. Yani kabaca yaklaşık 60 kilometrelik bir altyapı çalışması inşallah bugünden itibaren başlayacaktır. Sözleşme bedelimiz, KDV hariç tutarı hariç söylüyorum. 8 milyon 796 bin 118 lira KDV'de kurumumuz tarafından ödeneceğine göre yani yaklaşık 10-11 buçuk milyonluk yatırım bugün itibarı ile Sultanköyümüz'de başlamış olacak" diyerek konuşmalarını noktaladı.


"Marmaraereğelisi'nin Belediye Başkanlığını yapmanın bir zorluğu vardır"


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Albayrak ise, "TESKİ Marmaraereğlisi'ni daha ileriye götürmek için büyük hamleler içerisinde ve bu konuda kendisini kutluyorum. Marmaraereğelisi'nin Belediye Başkanlığını yapmanın bir zorluğu vardır. Marmaraereğlisi tarih fışkırıyor. Sayın Belediye Başkanımız  İbrahim Uyan da burada güzel çalışmalar yapıyor onu da kutluyorum. Kışın nüfusu 24 bin yazın ise 300 bine ulaşan ilçeyi idare etmek kolay olmuyor. Bizden herhangi bir talepleri olduğun da bunları göz önüne alarak değerlendirme yapıyoruz. Buradan kendisini kutluyorum. Bu kanalizasyon inşaatı Marmaraereğilisi ilçemize hayırlı olsun" diyerek konuşmalarını noktaladı.


"TESKİ'ye teşekkür ederim"


Marmaraereğlisi Belediye Başkanı  İbrahim Uyan da bir konuşma yaparak, "Bu mübarek günde Sultanköyü halkına böyle bir mutluluk yaşattıkları için TESKİ'ye teşekkür ederim. İlçemize yapılan yatırımlar gerçekten çok gurur verici. Yapılan hizmetlerin tamamı vatandaşlarımız için bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız içindir" dedi.


Daha sonra yapılan dualarla birlikte  Sultanköy Kanalizasyon İnşaatı için hazırlanan kurdele kesilerek temel atma töreni gerçekleştirildi. 

Bu haber 2306 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı Tahminleri
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı...