Çerkezköy Halkı Kaliteli Su İçiyor

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde 30 yıldır Çerkezköy Belediyesi’nde Su ve Kanalizasyon Amiri olarak görev yapan Özcan Tayan emekli oldu.

Çerkezköy Halkı Kaliteli Su İçiyor

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde 30 yıldır Çerkezköy Belediyesi’nde Su ve Kanalizasyon Amiri olarak görev yapan Özcan Tayan emekli oldu.

Çerkezköy Halkı Kaliteli Su İçiyor
03 Mayıs 2014 - 13:13 - Güncelleme: 22 Nisan 2018 - 21:27

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde 30 yıldır Çerkezköy Belediyesi'nde Su ve Kanalizasyon Amiri olarak görev yapan Özcan Tayan emekli oldu. Tayan, "Çerkezköy Belediyesi'nde 30 yıllık görev sürem içerisinde çalıştığım tüm belediye başkanları tarafından Çerkezköy'e kaliteli su verildi. Çerkezköy'ün içme suyu bölgemizin en kaliteli içme suyudur" dedi.

29 Nisan itibariyle emekliye ayrıldığını açıklayan ve renkli kişiliğe sahip, arkadaş canlısı bir kişilik olarak tanınan Tayan'ın emekliye ayrılması mesai arkadaşları arsında üzüntüye sebep oldu. Çerkezköy Belediyesi'ne 1984 yılında Su ve Kanalizasyon Amirliğinde göreve başlayan ve daha sonraki yıllarda çalıştığı birimin 25 yıl amiri olarak görev yapan Özcan Tayan, görev yaptığı 30 yıllık çalışma hayatı süresi içinde Çerkezköy'e kaliteli su verildiğini belirtti. Her zaman işinin başında ve görev bilinci ile çalıştığını ifade eden Tayan, "Görev sürem içinde çalıştığım tüm başkanlar ile iyi geçindim. Çünkü görevinizi iyi ve zamanında yaparsanız başkanla da ters düşmezsiniz ve iyi geçinirsiniz. Görev sürem içinde hiçbir başkanla ters düşmedim. Üstelik her başkan çalışmalarımdan memnun olduğunu ifade ettiler" dedi.

Özcan Tayan Çerkezköy'e en büyük yer altı yatırımlarının Hikmet Uğraş ve Ali Ertem'in Belediye Başkanı olduğu yıllarda yapıldığını da belirterek, "Çerkezköy'ün bir sanayi kenti olması nedeniyle yer altı yatırımlarının yapılmasının da önemli olduğunu ortaya çıkmasıyla bu yönde ilk çalışmayı Çerkezköy'e sanayinin gelmesinde ön ayak olan rahmetli Belediye Başkanımız Hikmet Uğraş zamanında ve son olarak da 10 yıl Belediye Başkanlığı yapan Ali Ertem döneminde Çerkezköy'ün en büyük alt yapısı yapıldı. Şu anki alt yapımız nüfus oranına göre yeterli değil. Kısa zaman içinde Çerkezköy'e yeterli alt yapının yapılması gerekiyor" diye konuştu.

"ÇERKEZKÖY'E HER ZAMAN KALİTELİ SU VERİLDİ"

Tayan, görev süresi içerisinde tüm belediye başkanları döneminde Çerkezköy'e kaliteli su verildiğini de belirterek, "Çerkezköy Belediyesi'nde 30 yıllık görev sürem içerisinde çalıştığım tüm belediye başkanları tarafından Çerkezköy'e kaliteli su verildi. Çerkezköy'ün içme suyu bölgemizin en kaliteli içme suyudur. Şu anda Çerkezköy'de 9 kuyudan saniyede 450 litre su pompalanmaktadır. Bir kuyunun ömrü yaklaşık 10 ila 15 yıldır. Ömrünü tamamlayan kuyu kapatılarak yeri yeni kuyu ile doldurulmaktadır. Göreve başladığım yıllarda Çerkezköy iki su kuyusu tarafından içme suyunu karşılamaktaydı. Artan nüfus ile birlikte su ihtiyacı da arttığından su kuyusu sayısında da artış oldu. Bu güne kadar yaklaşık ihtiyacı karşılayan ve ömrünü bitiren yaklaşık 11 kuyuda kapandı. Yerlerine yenileri açıldı ve bu böyle devam ediyor ve edecek" dedi.

Tekirdağ son dakika haberine konuda olan detaylarda Gümüşyaka ve Değirmenköy'ün içme suyu ihtiyacının da Çerkezköy'den karşılandığını ifade eden Tayan, "Çerkezköy'de İller Bankasının kiraladığı yerlerde açılan yedi adet su kuyusundan Gümüşyaka ve Değirmenköy'ün de su ihtiyacını Çerkezköy karşılamakta ve bu iki yerleşim yerine saniyede 350 litre su pompalanmaktadır. Bu bir devlet yatırımı olduğu için Çerkezköy Belediyesi bundan herhangi bir ücret almıyor. Çerkezköy su kaynakları bakımından diğer bölgelere bakarak zengin. Ne var ki önceki yıllarda 100-150 metrede su çıkarken şimdi 350-400 metrede su çıkıyor. Bu da son yıllarda yağışların yeterli olmayışından kaynaklanıyor" şeklinde konuştu

Bu haber 2456 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı Tahminleri
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı...