Çorlu Kaymakamı Öğrencilere Karnelerini Dağıttı

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çorlu İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleştirilen karne töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Çorlu Kaymakamı Öğrencilere Karnelerini Dağıttı

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çorlu İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleştirilen karne töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Çorlu Kaymakamı Öğrencilere Karnelerini Dağıttı
09 Haziran 2017 - 17:13

2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesi sebebiyle karne dağıtım töreni düzenlendi.


Çorlu İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  Çorlu İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleştirilen karne töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.


Törende konuşan  Çorlu Kaymakamı  Levent Kılıç, "Niye bu okuldayız, öncelikle onu anlatmak istiyorum. Okul müdürümüz gururla anlattı. 7  TEOG  Türkiye birincimiz var. Bundan sonra bu tip törenleri başarısı artan okullar arasından seçerek yapacağız.  Çorlu İmam Hatip Ortaokulu da başarısını en çok arttıran okullardan bir tanesi oldu. Biz buna şahidiz. Bu başarı kolay gelmedi. Zaten  Çorlu olarak eğitimde çok öndeyiz. 55 bine yakın öğrencimiz var. Ben ilçeye atandığımda ilk baktığım sayı 42 bindi. 2,5 yılda 55 bine ulaştı. Sürekli göç alıyoruz. Nüfusumuz ben geldiğimde 225 bindi, bugün 253 bin 500 nüfusumuz var. Dolayısıyla  Çorlu'ya yetişmek çok zordur. Sürekli büyüyor, sürekli yenilikler ve yatırımlarla adeta kabuk değiştiriyor" dedi.


"Tekirdağ'a yapılacak 11 okulun 4'ü  Çorlu'ya yapılacak"


Çorlu'da yapımı süren bazı okul inşaatlarının tamamlandığını kaydeden Kaymakam Kılıç, "Yeni yapılan liselerimiz var inşaatları bitti. Yine El-Bab'da Şehit olan Akın Acar'ın da isminin verildiği bir ilkokulumuz hazır halde. Yine  Tekirdağ Valiliği tarafından önümüzdeki yılın programına  Çorlu için 4 tane okul alındı.  Tekirdağ'ın tamamına 11 okul yapılacak, bunların 4 tanesi  Çorlu'ya yapılacak. Bu da bizim için eğitim ve öğretimde  Tekirdağ genelinde  Çerkezköy,  Çorlu ve  Kapaklı'da okul ihtiyacı sürekli artan nüfustan dolayı yaşanıyor" diye konuştu.


"Engelliler için lise açılacak"


Konuşmasında  Çorlu'daki engelli öğrenciler için de bir müjde veren Kılıç, "Yine önümüzdeki yıl için güzel bir haber, engellilerimiz lise olarak  Tekirdağ'a gidiyorlardı. Bu sene inşallah engellilerimizin lisesini de açmış olacağız. Yine bilim sanat merkezi öğrencileri  Süleymanpaşa'ya gitmek zorunda kalıyorlardı, onunla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Yine önümüzdeki sene  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan spor lisesi tamamlanıyor o da eğitim ve öğretime hazır hale gelecek. Sürekli olarak bir yandan yatırımlar yapılıyor inşallah 2019 hükümetimizin tekrar etme ve geçme yönündeki çabaları da devam etmiş olacak. Hep birlikte yaptırdığımız 15 Temmuz Okulu'nun inşaatına da başladık. Onunla ilgili çalışmalarımız neticesinde 2018-2019 eğitim - öğretim yılına yetiştirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.


"Çorlu'nun yüzde 50'sini milli eğitim faaliyetleri oluşturuyor"


Öğrencilerimizi de öğretmenlerimizi de velilerimizi de başarılarından ve çalışmalarından ötürü kutluyorum diyen Kılıç, "İlçemizin yüzde 50'sini milli eğitim faaliyetleri ve çalışmaları alıyor. Yaz dinlenme mevsimi oluyor. Trafik dahi dinlenmiş olacak. Okullar nedeniyle trafik de artıyor. Trafik de azalmış olacak, ona bile etkisi oluyor. Tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi kutluyorum, çocuklarımıza başarılar diliyorum" dedi.


Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mustafa Güçlü de törende yaptığı konuşmada, "Eğitime yapılan hizmet ve yatırım; ülkeye, insanlığa yapılan yatırımdır. Bugün alınan karneler, öğrencilerimizin bir dönem boyunca okul yaşantılarında gösterdikleri performansın değerlendirilmesi olacaktır. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında ilçemizde toplam 105 resmi ve özel okulda 48 bin 406 öğrenci örgün eğitim öğrencisi olarak eğitim ve öğretimini sürdürmüştür. Bu sayıya açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim lisesi öğrencilerini de ilave ettiğimizde yaklaşık 54 bin öğrenciyle 2016-2017 eğitim ve öğretim yılını tamamlamış bulunmaktayız. Bu öğretim yılı 3 bin 493 öğrencimizi ilkokuldan, 3 bin 502 öğrencimizi ortaokuldan ve 3 bin 239 öğrencimizi de liseden mezun ediyoruz. Mezun olan ve gelecek yıl bir üst sınıfta okuyacak olan öğrencilerimizle, yılsonu kapanış töreninde bulunmaktayız. Acısıyla, tatlısıyla, güzellikleri ve iyilikleriyle bir öğretim yılı daha geride kalmıştır" diye konuştu.


"Kitap okuma alışkanlığı edinmenin yollarını arayın"


Konuşmasının bir bölümünde öğrencilere seslenen Müdür Güçlü, "Başarıya ulaşmada; sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Bu faktörlerin tamamı, vazgeçilmez öneme sahiptir. Hepsi bir arada olduğunda, başarı kaçınılmazdır. Başarılı olmanın en önemli aşaması da kendine güvendir. Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğiniz dönemlerdir. Ancak unutulmamalıdır ki, dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek birçok etkenler olduğu gibi, zayıf olduğunuz konularda kendinizi yetiştirme fırsatını da elde etmiş olacaksınız. En önemlisi de, kitap okuma alışkanlığı edinmenin yollarını aramanızın gerekliliğidir. Çünkü okumak, problemlerin ve sıkıntıların kaynağını kurutur" şeklinde konuştu.


"Çocuklarımızın başarısını hep beraber paylaşmak en büyük arzumuz olmalıdır"


Konuşmasında öğrenci velilerine de hitap eden Güçlü, "Çocuklarımızı yetiştirirken akademik başarılarını önemsediğimiz kadar, onların milli ve ahlaki değerlere sahip, sağlam bir kişilik sahibi olmalarını da önemsememiz gerektiği kesinlikle unutulmamalıdır. Bir insanı ahlaken eğitmeden, sadece zihnen eğitmenin topluma bir sorun kazandırmaktan başka bir işe yaramayacağını vurgulamak isterim. Karnelerin, çocuklarımızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki başarı durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgeler olduğunu unutmamalıyız. Bu bilinçle çocuklarımızın karnelerini değerlendirirken, onların kişiliklerini zedeleyici, özgüvenlerini yitirmeye yol açıcı suçlamalardan kaçınmamız gerekir. Çocuklarımızın başarısızlığını problem yapmayacağımız gibi, başarılarını da abartmamalıyız. Varsa problemlerimizi bir aile sıcaklığı içerisinde çözmek, çocuklarımızın başarısını hep beraber paylaşmak en büyük arzumuz olmalıdır" dedi.


Konuşmaların ardından ilçe genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.  Çorlu Belediyesi tarafından  Çorlu genelinde bulunan liselerin okul birincilerine tablet bilgisayar hediye edildi. Başarılı öğrencilerin hediyelerini  Belediye Başkanı Ünal Baysan takdim etti.


Oratoryo, halk oyunları gösterisi mehter gösterisinin de sunulduğu etkinlikte Kaymakam  Levent Kılıç,  Belediye Başkanı Ünal Baysan, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mustafa Güçlü ve diğer protokol üyelerince öğrencilere karneleri verildi

Bu haber 3687 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı Tahminleri
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı...