Depremin Bilançosu: Tekirdağ'da 1 Kişi Öldü

Bugün Merkez üssü Gökçeada açıkları olan depremin büyüklüğü 6.2 Şiddetindeydi ve deprem başlıca Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, İzmir illeri olmak üzere Marmara ve Ege Bölgesinde paniğe yol açtı, ve Tekirdağ'da bir vatandaşımız kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Depremin Bilançosu: Tekirdağ'da 1 Kişi Öldü

Bugün Merkez üssü Gökçeada açıkları olan depremin büyüklüğü 6.2 Şiddetindeydi ve deprem başlıca Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, İzmir illeri olmak üzere Marmara ve Ege Bölgesinde paniğe yol açtı, ve Tekirdağ'da bir vatandaşımız kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Depremin Bilançosu: Tekirdağ'da 1 Kişi Öldü
24 Mayıs 2014 - 13:08 - Güncelleme: 30 Nisan 2019 - 02:43

Marmara, Akdeniz ve Ege Bölgesi saat 12.26’da şiddetli depremle sallandı. Deprem Bolu’dan Edirne’ye, İstanbul’dan İzmir’e, Çanakkale’den Eskişehir’e kadar geniş bir alanda hissedildi.

BÜYÜK KORKU YARATTI

Bugün saat 12:25'te meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki deprem Antalya'dan İstanbul'a kadar çok geniş bir bölgede hissedildi.. İstanbul'un bütününde hissedilen deprem büyük korku yarattı. Depremin merkez üssü Gökçeada açıkları... Derinliği ise 10 kilometre... Yunanistan Deprem Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 7.2 olarak ölçtü ve merkez üssününün Dedeağaç yakınları olduğunu duyurdu. Depremden sonra cep telefonları kilitlendi, Kandilli'nin sitesi çöktü. İstanbul'dan Antalya'ya kadar çok geniş bir bölgede hissedildi.

DEPREMİN BİLANÇOSU

Deprem sırasında paniğe kapılıp baygınlık geçiren ve pencerelerden atladıkları gerekçesiyle Çanakkale'de 100'e yakın kişi, Şarköy’de 5, Tekirdağ’da 15, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde de 4 kişi yaralandı. Edirne'de inşaatın altında depreme yakalanan 1 kişi de başına tuğla düşmesi sonucu yaralandı.

TEKİRDAĞ'DA 1 KİŞİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Tekirdağ'da kalp krizi geçiren bir vatandaş hayatını kaybetti. 

TABAKLAR BARDAKLAR KIRILDI

Gökçeada deprem anını yaşayan başka bir vatandaş büyük panik yaşadıklarını ve o sırada evdeki kitaplığın devrildiğini, tabak ve bardakların kırıldığını belirtti.

20 KİŞİ KORKU NEDENİYLE HASTANEYE KALDIRILDI

Gökçeada'da 20 kişinin korku ve oanik nedeniyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

BALIKESİR'DE BİR KİŞİ BİNANIN 4. KATINDAN ATLADI

Balıkesir'de de hissedilen deprem nedeniyle halk, sokaklara döküldü. Kentte bazı iş yerlerinin camları kırıldı. Ayrıca cep telefonlarıyla iletişim, kesintiye uğradı. Edremit ilçesinde bir vatandaş, panikleyerek yaşadığı binanın 4'üncü katından atlaması sonucu yaralandı. Kimliği henüz belirlenemeyen kişinin, 112 Acil Servis ekiplerince Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi.

YALOVA'DA BAZI ÖĞRENCİLER BAYGINLIK GEÇİRDİ

Kentte sarsıntıyı hisseden vatandaşların çoğu, ev ve iş yerlerini terk ederek dışarıda beklemeye başladı. Çok sayıda dershanenin bulunduğu Gazipaşa Caddesi'nde öğrenciler, sokaklara döküldü. Panik yaşayan öğrencilerden kimileri ağlarken bazıları ise baygınlık geçirdi.

ÇANAKKALE'DE BİNALARDA ÇATLAKLAR VAR

Gökçeada açıklarında meydana gelen depremde Gökçeada'da özellikle eski Rum evlerinde çatlak ve çatılarında göçmeler meydana geldiği öğrenildi. Bazı vatandaşların hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Çanakkale merkezde bazı binalarda çatlaklar oluştu. Depremin paniğiyle kendilerini dışarıya atanlardan yaralananlar olduğu, 15 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Çanakkale merkezde ilk belirlemeye göre yıkılan bina yok. Vatandaşların bilgi almak için telefonlara sarılması nedeniyle özellikle GSM hatlarına ulaşılamadı.

Çanakkale ilçelerinde de binalardan atlayıp yaralananlar olduğu öğrenildi. Çanakkale'nin Gelibolu, Lapkesi ilçelerinde de bazı eski binalarda çatlak olduğu, panikle kaçarken yaralananlar bulunduğu bildirildi.

GÖKÇEADA'DA KISMEN YIKILAN BİNALAR VAR

Çanakkale Saros Körfezi açıklarında meydana gelen depremin merkez üssüne en yakın yerleşim yeri olan Gökçada'nın Belediye Başkanı Ünal Çetin, adada kısmın yıkılan, zarar gören evler bulunduğunu, ancak can kaybı olmadığını söyledi. Başkan Çetin, "Münferit yaralanmalar var. İlk müdahaleler yapıldı. Yıkılan zarar gören evlerimiz var. Bu akşam itibarıyla kalınmasında sakınca görülen evler için önlem alıyoruz. Yaralılardan hayati tehlikesi olan yok. Şu an insanlarımız sokaklarda ve tedirgin" dedi.

Tekirdağ deprem haberlerinden Kırklareli deprem anına ondan Edirne depremine detayları yazdık. Bundan sonra da Yalova deprem gelişmeleri de İzmir depremine dair yorumlarda burada. Ayrıca yukarıda da denildiği gibi komşuların detayı da burada. Misal Balıkesir deprem detayları için bizi okumaya devam ediniz.

Bu haber 5868 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı Tahminleri
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı...