Dünya Süt Günü

"Tekirdağ Sütçülüğünün Geleceği" paneli düzenlendi.

Dünya Süt Günü

"Tekirdağ Sütçülüğünün Geleceği" paneli düzenlendi.

Dünya Süt Günü
22 Mayıs 2014 - 07:29 - Güncelleme: 09 Eylül 2018 - 15:34

Dünya Süt Günü dolayısıyla, "Tekirdağ Sütçülüğünün Geleceği" konulu panel düzenlendi.

 

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak, Tekirdağ Ticaret Ve Sanayi Odası toplantı salonundaki panelde, Tekirdağ'daki hayvanların sağlıklı, süt işleme tesislerinin Avrupa Birliği normlarında ve süt üreticilerinin hayvancılık konusunda bilgili olduğunu söyledi.

 

Türkiye'deki süt tüketiminin istenilen seviyede olmadığını belirten Soyak, "Türkiye'de süt içilmiyor, daha çok süt ürünleri tüketiliyor. Gelecek nesillerin sağlıklı olması için protein kaynağı olan et ve süt ürünlerinin fazlaca tüketilmesi gerekiyor. Dondurma tüketilmesi de yoğurt tüketilmesi de ayran tüketilmesi de aynı değerdedir" dedi.

 

Soyak, Dünya Süt Günü dolayısıyla yapılan etkinliklerle, süt sektörüne hareketlilik kazandırmayı hedeflediklerini vurguladı.

 

Her yaştaki bireye süt içme alışkanlığı kazandırmaya çalıştıklarını ifade eden Soyak, "Çiftlikten sofraya, üretimden tüketime kadar güvenilir gıdanın sağlanması amacıyla tüm zincirin denetlenmesi gerekiyor" diye konuştu.

 

Panele konuşmacı olarak, Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, Damızlık, Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Şaban Aytaç, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Bilal Bilgin, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman katıldığı Tekirdağ haberlerinin elde ettiği bilgiler içinde yer aldı.

Bu haber 2306 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı Tahminleri
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı...