KAHRAMAN POLİS SOYGUNU ÖNLEDİ

Tekirdağ Son Dakika Haberleri - Soygun anı güvenlik kameralarında yansıdı.

KAHRAMAN POLİS SOYGUNU ÖNLEDİ

Tekirdağ Son Dakika Haberleri - Soygun anı güvenlik kameralarında yansıdı.

KAHRAMAN POLİS SOYGUNU ÖNLEDİ
22 Mayıs 2014 - 07:32 - Güncelleme: 30 Nisan 2019 - 01:53

Tekirdağ adliye yanında bulunan beyaz eşya mağazasının camlarını kırıp soymak için içeri giren zanlılar, mağazanın hemen yanındaki adliyede görevli polisin havaya ateş etmesi sonucu beraber geldikleri kadın soyguncuyu içerde bırakıp otomobille kaçtılar. Adliyede görevli polis memuru içerde kalan kadın soyguncuyu kelepçeleyip gözaltına alması ve soyguncuların camı taşla kırıp mağazaya girmeleri iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

 
İddiaya göre İstanbul’dan kiraladıkları bir otomobille Tekirdağ’a gelen 2’si genç kız 7 kişi kent merkezinde bir süre keşif yaptılar. Yunus bey caddesi üzerindeki bir beyaz eşya ve cep telefonu satan bir mağazayı gözlerine kestirdiler. Otomobilden aldıkları kaldırım taşı ile mağazanın ön camına birkaç kez vuran soyguncular, camı kırdıktan sonra hızla mağazaya girip laptop ve cep telefonlarını aldılar dışarı çıktılar.
 

GÜVENLİK KAMERASI AN VE AN KAYDETTİ

 
Ekipte bulunan D.K (15),adlı kız yeniden mağazaya girerek kasadaki paraları aldığı sırada kırılan cam sesini duyan mağazanın hemen yanındaki Tekirdağ adliyesinde görevli polis memuru silahı ile havaya ateş ederek otomobildeki soyguncuları yakalamak üzerine zanlılara doğru koşunca, Otomobildeki  M.Ö (21), E.S (17) ve 15 yaşındaki kız İ.D İçerde kalan kız arkadaşları, D.T’i bırakıp kaçtılar. Mağazanın içerisinde kalan D.İ’in ellerini havaya kaldırıp Adliyede görevli polis memuruna teslim olması güvenlik kameralarına yansıdı. Adliyede görevli polis memuru telsizle ekiplere durumu bildirince polis ekipleri otomobille kaçan zanlıları kovalamaya başladılar. Polis ekipleri kaçan Değirmen altı mahallesinde otomobille kaçan zanlıları sıkıştırdı. Yakalanacağını anlayan zanlıları otomobili terk edip yaya kaçmaya başladılar.

 
Otomobili terk edip kaçan 3 kişiyi kovalayan polis aracın sürücüsü M.Ö’ün koltuk değnekleri ile kaçtığını görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler. Tek bacağı olmayan ve koltuk değnekleri kaçmakta zorlanan M.Ö hemen yakalanıp gözaltına alınırken, diğer zanlılar çaldıkları eşyaları yol kenarına atarak kaçmaya devam ettiler. Çok geçmeden polis ekipleri açık arazide diğer 2 zanlıyı da yakaladı. Gözaltına alınan zanlılar Tekirdağ devlet hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çarşı polis merkezine getirildiler. Yaşları 15 ile 20 arasında değişen zanlılardan İ.D ‘in yetiştirme yurdundan firar ettiği ileri sürüldü.  Diğer zanlıların ise daha önceden hırsızlıktan sabıkaları olduğu öğrenildi. Polis zanlıların kaçarken yol kenarına attığı çalıntı eşyaları toplayıp tutanak ile mağaza sahibine teslim etti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

KAHRAMAN POLİS SOYGUNU ÖNLEDİ

 
Tekirdağ Adliyesinde nöbet tutan Polis memuru Ali Danışman camın kırılma sesiyle beraber dışarıya çıkıp kontrol etmesi sonucunda hırsızları fark ederek tek başına soygunu önledi. Zanlıları yakalayan polis memuru daha sonra polis ekiplerine haber vererek soyguncuların kaçmasını önlemiş olduğu görüldü.


Bu haber 1868 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı Tahminleri
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı...