Lukas Podolski: Galatasaray'ı Her Zaman Kalbimde Taşıyacağım

Japonya'nın Vissel Kobe takımına transfer olan Lukas Podolski, tesislerde düzenlenen Galatasaray'a veda toplantısında, “İçimde bir hüzün var. Galatasaray'ı her zaman kalbimde taşıyacağım” dedi.

Lukas Podolski: Galatasaray'ı Her Zaman Kalbimde Taşıyacağım

Japonya'nın Vissel Kobe takımına transfer olan Lukas Podolski, tesislerde düzenlenen Galatasaray'a veda toplantısında, “İçimde bir hüzün var. Galatasaray'ı her zaman kalbimde taşıyacağım” dedi.

Lukas Podolski: Galatasaray'ı Her Zaman Kalbimde Taşıyacağım
04 Haziran 2017 - 15:58 - Güncelleme: 22 Ocak 2019 - 14:39

Yeni Şafak'tan Umut Yılmaz'ın haberine göre son 2 sezondur sarı-kırmızılı kulüpte top koşturan Alman yıldız Lukas Podolski ayrılık öncesi basın toplantısı düzenledi. Florya Metin Oktay Tesislerinde açıklamalarda bulunan Podolski, "Yarın (bugün) son maçıma çıkacağım. İçimde bir hüzün var. Galatasaray'ı her zaman kalbimde taşıyacağım. Galatasaray adına elimden gelen her şeyi yapmaya çalıştım. Şampiyonluk kazansaydık daha iyi olurdu ama futbolda bunlar da var. Galatasaray daha çok kupalar kazanacak" dedi.



TÜRK TOPLUMUYLA KİMYAMIZ TUTTU



Türkiye'de iyi bir dönem geçirdiğini söyleyen Alman yıldız, "Galatasaray'a gelmeden önce Türkleri çok iyi tanıyordum. 100 bin Türk'ün yaşadığı Köln'den geldim. Sahadaki görevim dışında toplumla da birlikte olmam gerekiyordu. Gayet iyi bir dönem geçirdim. Türk toplumuyla kimyamız tuttu. Burada çok keyifli iki yıl geçirdim, üç kupa aldık ama şampiyon olamadık, bu bizi üzdü" şeklinde konuştu.

 

GALATASARAY'DA ÇALIŞMAK İSTERİM



Galatasaray'a olan sevgisini dile getiren Podolski, "Birçok yerde oynadım ama Galatasaray benim için özel. Futbolu bıraktıktan sonra buraya dönmek isterim. Genç takım antrenörü veya farklı bir görevde Galatasaray'da çalışmak isterim. Takım arkadaşlarımı, kulüp çalışanlarını kalbimde taşıyacağım" dedi. Podolski, "2 yıl önce buraya 2.5 milyon Euro'ya geldim. Şu anda 2.6 milyon euro'ya gidiyorum. Bence gayet iyi bir bonservis bedeli" şeklinde konuştu.



Podolski'den veda mesajı

 

*3 tane kupa kazandık. İyi zamanlar ve kötü zamanlar oldu. Ben elimden geleni yaptım. Saha içi ve saha dışından memnunum. Ayrıca insanlar istatistklere baksınlar. Oranın başarılı durduğunu düşünüyorum.

*İki yıl önce Arsenal'den 2.5 milyon Euro'ya geldim, 2 yıl oynadım ve 2.6 milyon Euro'ya gidiyorum. Görüşmeleri ben yapmadım ama sürecin normal olduğunu düşünüyorum.

*Ben İstanbul sokaklarında gezip, yaptığım paylaşımları mutlu olduğum için attım. Baklava yerken, tavla oynarken mutluydum. Ben demiyorum ki süperstarım, evde oturmam gerekir. Ben hayatı sokakta yaşamayı seven birisiyim.

*Türkiye kariyerim bana bir çok şey kattı. Sahada bazı başarılar kazandık. Saha içinde olduğu gibi saha dışında da bir çok arkadaş kattı. Türkiye'deki anılar beni pozitif etkiledi. Tatile her zaman geleceğim. Futbol kariyerim bittikten sonra da profesyonel olarak burada çalışmak istediğimi söylemiştim.

*İstanbul çok büyük bir şehir. Sevdiğim yerler konusunda tek bir yer söylemeyem. Yüzde 90 her yeri beğendim. Derbilerde oluşan atmosferleri çok beğendim. 10 sene sonrası için bir şey söylemeyemem. Ali ile Veli ile görüşeceğim. Buradaki iki yıl için gururlu ve mutluyum.

*Ben teknik adam değilim, yönetici de değilim. Sezon bittikten sonra yetkililer tarafından gerekli analizler yapılacaktır. Doğru tespitler yapılıp, şampiyonluk için savaşan bir takım kurulacaktır.

*Bruma çok büyük potansiyeli olan bir oyuncu. Top ayağına geldiği zaman çok tehlikeli. Bu sezon çok iyi bir performans sergiledi. Bruma gibi bir oyuncu için Bundesliga'da oynaması önemli. Galatasaray için de iyi bir durum, her zaman almak değil, bazı zamanlarda satmak, gelir sağlamak da kulüp için iyi olur.

*Japonya'ya daha önce turnuvalar için için bir kaç kez gitmiştim. Güzel bir ülke. Teklif geldiğinde değerlendirmek istedim. Avrupa'dan uzak ama benim için yeni bir fırsat, yeni bir başlangıç olarak değerlendirdim. Ailemle de değerlendirince bunun doğru bir hamle olduğunu düşündüm. Japonya ile ilgili heyecanlı olmam burayı özlemeyeceğim anlamına gelmiyor.


Bu haber 2295 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hava Durumu Tekirdağ Süleymanpaşa Tekirdağ
Hava Durumu Tekirdağ Süleymanpaşa Tekirdağ
Tekirdağ'da Kaza! 4 Kişi Yaralandı! İşte O Haberin Detayları
Tekirdağ'da Kaza! 4 Kişi Yaralandı! İşte O Haberin Detayları