YA TUTARSA!


Milletçe, en çok sevdiğimiz şeylerden biride tahmin yürütmek, iddialarda bulunmak sanıyorum.

Oynanmamış maçların sonuçları üzerine, kaç gol atılacağı hatta golleri kimlerin atacağına kadar iddialı tahminlerle çene yorar, bu gibi durumlara bolca vakit ayırırız.

Tabi, bir takımın taraftarı olanlar, en çokta kendi tuttukları takımların kazanacağını, en beğendiği oyuncununda golleri atacağını öngörür, bunun üzerine tahminler yürütürler,

Çok seviyoruz böyle şeyleri..

Yılbaşılarına doğru, büyük ikramiyenin hangi şehirlere çıkacağını tahmin eder, hangi rakamlara isabet edeceğini önden bilir, sonrada, kendimize çıkacağını umuttan öte, iddia ederiz.

Ya tutarsa.

Bir de en çok sevdiğimiz şeylerden biridir, seçimler öncesi hangi partinin, kimleri aday göstereceğini herkesten önce bilmek. Daha doğrusu, biliyormuş gibi iddia etmek.
Bayılırız buna.

Ben de bu yazımda bazı tahminlerde, hatta kendimce iddialarda bulunacağım.

Söz konusu maçlar olsaydı, kafadan Fenerbahçe'nin bu maçı alacağını, golleri de, ......  

Hay Allah, aklıma hiç bir golcünün adı gelmedi. Uzun zamandır maçlarla ilgilenmediğim için, kadroda kimlerin olduğundan, gol bölgesinde hangi isimlerin oynadığından habersiz olduğumun farkına vardım.

Ama, Fenerbahçe kesin kazanır!..

Eee, takım tutmak böyle bir şey işte. Takımı tanımazsın, durumunu bilmezsin, oyuncuların yeteneklerinden haberin yoktur, ama senin takımın olduğu için, kazanacağını iddia edersin. Hep, sürekli kazanacağın yönünde tahminler yapar, iddialarda bulunursun, ama kaybedersin. Kaybedersin, yine de aynı iddialarını sürdürürsün.

Buna, takım tutmak denir.

Bu kısmı neden yazdığıma açıklık getirmeyeceğim...

Arif olan anlar...

Ben, şimdi, hiç bir partinin taraftarı olmamanın, hiç bir siyasi partinin kayıtlı üyesi olmamanın, bir partiye takım tutar gibi bağlanmamış olmanın rahatlığı ile önümüzdeki yerel seçimlerde, Çerkezköy'de, hangi partinin, kimleri belediye başkan adayı olarak göstereceği üzerine tahmin ve de kendimce iddialarda bulunacağım.

Şunu baştan söyleyeyim.
Buraya yazdığım isimler arzu ettiklerim değildir. 
Elbette ki her partide aday adayı olan dostlarımız, arkadaşlarımız, ya da kazanması halinde şehrimize faydalı olacağına inandığım isimler var, ama particiliğin nemenem bir şey olduğunu az çok bildiğimden dolayı, böyle bir beklenti içerisine de girmem.

Maksat, işin sonunda, ''ahanda ben dediydim, ahanda buraya yazdıydım, gördüğüz mü bak, ben bildim'' demekten öte bir şey değildir.

Tahminlerim tutmazsa, ona da buluruz bir bahane, uydururuz bir sebep. N'olucak sanki, bu işler böyle yürüyor.

Ama, bir de tuttuğunu düşünün! Nassı bi caka yaparım var ya, üf!.

Şimdi!..

CHP: Tartışmasız, Vahap Akay...

Konuyu açmıyorum, çünkü alternatif bir aday adayı bile yok. Olsa bile, koca parti mevcut bir belediye başkanını niye harcasın ki? 

AKP: Ayşe Doğan, diyorum...

Çünkü, Akp adamını harcamaz, Akp, bünyesindeki hiç kimseyi potanın dışında bırakmaz. Akp'nin eskisi yoktur. Eski il başkanıysa, yeni vekili olur, eski ilçe başkanıysa, il yönetim kurulu üyesi olur, eski bakansa, yeni büyükşehir belediye başkanı olur, eski büyükşehir belediye başkanıysa, yeni genel başkan yardımcısı olur, eski milletvekiliyse, yeni belediye başkanı olur.

Akp' de gelenek budur. Bu özelliklerini gözlemlediğimden dolayı böyle bir tahmin ve iddiada bulunuyorum.

Biliyorum ki, Akp, eski vekili olan Ayşe Doğan'ı bırakmayacaktır ve bu şekilde değerlendirecektir.

İYİ PARTİ: Murat Akay'dır, İYİ PARTİ'nin adayı.

Başka isimlerinde konuşulduğunu duyuyorum ama, halihazırda, cesaret edip kimse kendisini açığa çıkartmamıştır. Bu durumda, parti yönetimin de hiç kimseye hazır, pişmiş aş sunacağına ihtimal vermiyorum.
Murat Akay, sahneye çıktı ve İYİ PARTİ adına çalışmalar yapıyor, partililerde yanındalar.

MHP: .......  Bilemedim.

Mhp'nin ilçe teşkilatı, kendilerini Akp ile ortak hareket etmeye, üst sıralardan da meclis üyelikleri almaya hazırlamışlardı. İttifakın bozulmuş gibi görünmesi en çok onları hayal kırıklığına uğrattı diye düşünüyorum. Yine de, bir ittifak söz konusu olursa, zaten Akp'nin sıralarından gireceklerinden dolayı, bir aday üzerinde çalışmadıklarını tahmin ediyorum.

Halbuki, bünyelerin de, Çerkezköy'de siyasi dengeleri değiştirebilecek, hatta, belkide Belediye'yi kazanabilecek, çok kaliteli, çok güçlü, etkili bir isim var.

Recep Çalışkan!..

Aday gösterirler mi?..

En başında dedimya... Bilemedim...

SP: Erol Kaya...

Erol Kaya ve Saadet'in kemik kadrosu, partiyi adaysız bırakmayacaklardır ve taşın altına ellerini koyup, gereğini bu yönde yerine getireceklerdir.
Onlar, dava adamlarıdırlar. Sonuçlar çokta umurlarında değildir.

BBP: Turan Demircan.

Bbp'nin belli başlı isimleri var Çerkezköy'de, bu isimler sırasıyla, ilçe başkanı, belediye başkan adayı, il başkanı, milletvekili adayı olduklarını görüyorum.

Turan Demircan mevcut il başkanıdır, ve il başkanlığı görevini Belediye Başkanlığı adaylığı ile noktalayacak, yerine de kemik kadrolarından bir başka arkadaşını getirecektir diye tahmin yürütüyorum...

İlçemizde varlık gösteren, dar şartlarına rağmen çabalayan, birde MERKEZ PARTİ var. 

MERKEZ PARTİ'de, bir aday çıkartacaktır, aklıma da bir isim geliyor ama, bu tahminimi yazmayacağım. Çünkü, sanıyorum ki, bu durum başka bir partinin belirlenecek olan adayının sonrasında ortaya çıkacaktır.

İlçemizde temsilciliği olan diğer partilerin aday çıkaracaklarına ihtimal vermiyorum, çıkartacak olanların adaylarını tahmin etmek ise çok zor bir şey. Ne partileri tanıyorum, ne de kadrolarını.

HDP'mi?..

Bende kayıtlı böyle bir parti yok... Tanımam etmem.

Onlar hakkındaki tahminleri de; kimler onların tutuklu vekilinin serbest bırakılması yönünde temennilerde bulundu ise, ve ardından da, kimler serbest bıraktı ise, kimler tutuklu Genel Başkanı'nın salıverilip, seçimlere katılmasını arzu ettiler ise, kimler gidip hapishanelerde ziyaret etmişler ise, onlar yapsınlar.

Daha iyi tanırlar, daha net tahminlerde bulunabilirler, ben bilemem.

Nokta.