ÇORLU BAŞKANINI ARIYOR


          Trakya’da ve Tekirdağ’da CHP bazı Belediye Başkanlığı adaylarını açıkladı. Genelde iyi düşünülmüş ve kazanmaya endeksli adaylar diye düşünebiliriz.  Tekirdağ Büyük Şehir için Önceki Başkan Sayın Kadir Albayrak’ın aday gösterilmesi yadsıyamayacağımız bir adaydır. Sayın Albayrak’ı aslında sempatik, sevecen, herkese samimi, insancıl yaklaşımları ile Tekirdağ’ın Tonton Kadir Dedesi olarak, anmamız gerekiyor. Ancak biz psikolojik etkileşim olmaması için, Tekirdağ’ın Kadir Abisi olarak hitap edeceğiz. 
          Tekirdağ’ın Kadir Abisi yerinde ve kazanacağına kesin gözü ile bakacağımız bir adaydır. Peki, kazandıracak sebepler neler? Öncelikle Kadir Abi sevecen bir insan. Herkese dost. Hizmette ayrım yapmıyor. Çalışkanlığı önceki dönemde tescil edildi. Hiçbir şaibeli ve akçeli işleri yok. Sevenleri bir yana rakipleri bile aksini söyleyemiyor. Kin yok, garez yok, hizmet için kendini parçalayan bir kişilik. İl ve ilçelerde yaptıkları ortada, bizim saymamız bir şey ifade etmez. Hepsi birer anıt, abide gibi ayakta. Okullarımı sayalım? Spor tesislerini mi? Yol, su, gölet park çalışmaları ve dahası ortada. Gerçekleri gören Tekirdağ Halkı için, Kadir Abi kazanmak için yaratılmış oluyor.  Her kesimden oy almaması için bir sebep yok. Ancak Kadir Abi’nin elinin rahatlaması için Çorlu’nun da kazanılması gerekiyor. Sadece kazanmaktan öte, yüksek bir oyla kazanması gerekiyor. Bu potansiyel Çorlu’da var. Adayın isabetli olması elbette ki önemli.
            Çorlu’da altı aday yarışıyor. Hangi adayla, bahsettiğimiz yüksek potansiyel yakalanabilir, ya da başkanlığın geleceği, kazaya uğramadan yürüyebilir. Onu tartışacağız. Altı adaydan birisi var ki, etik kuralların dışına çıkıyor. Algı operasyonları ile işi oldubittiye getirmeye çalışıyor. Daha aday adayı iken, aday olmuş teraneleri ile kitlelerin tepkisini alıyor. Diğer rakiplerine saygısızlık yapıyor. Kadir Abi için saydığım methiyelerin onda birini bu yapı için maalesef sarf edemeyeceğim. Çürümüş ve köhnemiş bir yapıdır. Artık halkta karşılığı yoktur. Erezyona uğramıştır. Hatta diğer adayların aslında, en zayıfı kadar bile şansları yok desem, abartmış olmam. Birtakım oldubitti, ayak oyunları ile boş davulu şişiriyorlar. Geçmiş dönem son parti içi seçimlerin, hepsinde hezimete uğradı. Omurgalı bir duruş sergileyemeyen aday adayı, demode olmuşların payandası konumunda. Partinin başarısını kendi başarısı gibi göstererek bu günkü duruma gelindi. Aslında CHP Çorlu’da gözüktüğünden de güçlüdür.  Demode olmuş yapılardan sıyrılıp, partiye yeni taze kan getirmek, bir görevdeşlik yaratmak gerekiyor. Çürümüş köhne yapılardan, silkinmek gerek.
              FETÖ ile halvet olanların, FETÖ’ya omuz veren “ilk ve tek ilçe” olmakla övünenlerin, demokrasi güçleri yanında, demokratlık oyunu oynamaları, köprüyü geçene kadardır. 
               Hep sorarız çocuklara, mantık sorusu; ‘Temsilde hata olmaz’ Bir ineğimiz var, ön ayakları, ağzı burnu Türkiye’de, belden gerisi arka ayakları memesi ve poposu yurt dışında, günde 5 litre süt veren bu inekten, Türkiye 5 günde kaç litre süt alır? Demokrasi güçleri bu inekten süt bekliyor. Bırakalım sütü, tezek bile yok, demokrasi güçlerine.  Demokrasi güçleri, hep besleyen olmuş, ne tezek, ne süt bekleyedursun.  Kültürde, sanatta, hizmette, toplumsal ilerlemede, hep beklemiş.
                Ülkede bir din sömürüsüdür, almış başını gidiyor. Karma okulların din eğitimi programları, sanki müftülüklerde hazırlanıyor. Aday adayımız da bu programa destek amaçlı camilerden müftü ile birlikte körpe çocukları tebrik ediyor. Fotoğraf veriyor. 
                     Biz bunu eleştirince, hassas konudur, vay efendim sen halkın din duygularını hafife alıyorsun gibi saçmalıkları ile karşılaşıyoruz. Kimsenin cumaya gitmesini veya beş vakit camiye gitmesini eleştirmiyoruz. O bizim işimiz değil, hakkımız ve haddimiz de değil. Fakat siz orada, okuldan ayrılıp camiye gelen, çocukların elini sıkıp tebrik ederken, bizim çocuklar okulda, camiye gitmeyen, küçümsenen, örselenen ikinci sınıf çocuklar durumuna düşüyor. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Yaptığınız budur. Tepkiler üzerine utangaçlık yapmayın. İlkeli olun, o yaptığınız işin, tüccarı çok. Siz olsa olsa o konuda, silik bir fotokopi kalırsınız. Ayrıca o saha, laik eğitimden yana olanların, sahası da değil. 
                     Sakal ve bıyığı düşünmesek, yazacağımız o kadar çok şey var ki. Dilerim bu konuda, son yazacağımız olur ve CHP’nin değerli yönetimi, diğer yerlerde olduğu gibi herkesin kucaklayabileceği, herkesi kucaklayabilecek “idarei maslahatc”ı olmayan, özverili, demokrat,  dinamik, halkın sevebileceği bir adayla Çorlu Halkının heyecanını yener.  Çorlu Halkının demokrasiye ve CHP’ye olan umutlarını tazeler. Tekrar 12 de 12 yapmanın işaret fişeğini patlatır. Çorlu sadece Tekirdağ’ın değil, Trakya’nın da dinamik kalbidir.  Çorlu adayını bekliyor.