Müze Gibi Çay Ocağı

Tekirdağ’da, bir çay ocağında bulunan eski eşyalar çay içmeye gelenlere geçmiş zamanda yolculuk yaptırıyor.

Müze Gibi Çay Ocağı

Tekirdağ’da, bir çay ocağında bulunan eski eşyalar çay içmeye gelenlere geçmiş zamanda yolculuk yaptırıyor.

Müze Gibi Çay Ocağı
04 Mayıs 2014 - 19:31 - Güncelleme: 23 Nisan 2018 - 17:05

Tekirdağ'da, bir çay ocağında bulunan eski eşyalar çay içmeye gelenlere geçmiş zamanda yolculuk yaptırıyor. Tarihi Bedesten Çarşısı'ndaki çay ocağında bulunan eski ütüler, vazolar, silahlar, madeni ve kağıt paralar, lüküsler ve plak çalar vatandaşları geçmişe yolculuğa çıkarıyor. Çay ocağını işleten Halim Balta, uzun yıllar boyunca topladığı tarihi eserleri dükkanında sergiliyor. Yüzlerce tarihi esere sahip olan çay ocağı işletmecisi Balta, eski eşyaları ilk olarak dedelerinden hatıra olarak sakladığı daha sonra bunun kendisinde bir alışkanlık yarattığını ve koleksiyon yapmaya başladığını söyledi.

Koleksiyonuna sadece eski eşyalara duyduğu merakla başladığını dile getiren Balta, şöyle konuştu: "35 senedir eski olan ve ilgimi çeken her şeyi dükkanımda sergiliyorum. Parça olarak kaç tane olduğunu bilmiyorum ama gerçekten çok sayıda eski eşya var. Dedelerimden kalan eşyaları hatıra olarak saklamaya başladım. Dükkanıma çay içmeye gelen vatandaşlar, eski eşyaları görünce incelemeye başlıyor ve beğeniyorlar. Bu kadar ilgi görmesi benim içinde çok güzel bir duygu."

Çay ocağına gelip eserleri gören vatandaşların, eski eşyalardan oluşan bir müze açması gerektiğini söylediklerini dile getiren Balta, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çay ocağına gelen vatandaşlar müze açmam gerektiğini söylüyor. Benim de imkanım kısıtlı olduğu için şimdilik bu müze açma ya da sergileme işini dükkanımdan başka bir yerde yapamıyorum. Eğer destek gelirse bende müze açıp bu eşyaları sergilemek isterim." Tekirdağ Gazetesi gündemi sizin için yazıyor.

Bu haber 2220 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı Tahminleri
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı...