Şampiyonayı 1 bronzla tamamladık

Bulgaristan'ın Samokov kentinde düzenlenen Yıldız Kızlar Serbest Stil Avrupa Güreş Şampiyonası ikinci gün maçlarına sabah sensıyla devam edildi.

Şampiyonayı 1 bronzla tamamladık

Bulgaristan'ın Samokov kentinde düzenlenen Yıldız Kızlar Serbest Stil Avrupa Güreş Şampiyonası ikinci gün maçlarına sabah sensıyla devam edildi.

Şampiyonayı 1 bronzla tamamladık
09 Mayıs 2014 - 19:09 - Güncelleme: 12 Mayıs 2018 - 18:06

Sabah seansında 40 kg'da Derya Kayar, 46 kg'da Gizem Kavak, 52 kg'da Elif Yanık, 60 kg'da Mehlike Öztürk ve 79 kg'da Tuğba Kılınç mindere çıktı. Mindere çıkan tüm sporcularımız elenince Türkiye, Kızlar Avrupa Serbest stil Güreş şampiyonasını 1 bronz madalya ile tamamlamış oldu. Ayşe Vatansever'in bronz madalya kazandırdığı şampiyonaya Türkiye, 10 sporcu ile katılmıştı.

 

79 kg'da Tuğba Kılınç 1. Turda İsrail'li Dana Maydannık ile karşılaştı. 34 saniyede skor 8-0 ken tuş yaptı. Çeyrek finalde, Polonya'lı Natalia Strzalka ile karşılaştı ve 7-4 yenildi ve elenen ilk sporcumuz oldu.

 

60 kg'da Mehlike Öztürk Ukrayna'lı Anhelina Lysak karşısında bir varlık gösteremedi ve 10-0 teknik ütünlükle mağlup oldu. Öztürk'te Ukrayna'lı sporcunun yenilmesiyle repesaj maçına çıkamadı ve elenen ikinci sporcumuz oldu.


 
52 kg'da Elif Yanık Belarus'lu Anastasiya Kanashevıch ile karşılaştı. 14-6 öndeyken tuş yaptı 1.turu geçti. Çeyrek finalde Azarbaycan'lı Leyla Gurbanova ile eşleşti. Maça iyi başlayan Elif ilk puanı alsa da Leyla skoru 6-4 yaparak devreye önde giren taraf oldu. Ancak ikinci devreyede iyi başlayan Azarbaycan'lı Leyla peş peşe yaptığ tekniklerle maçı 15-4 yaptığı pozisyondan tuş çıkararak yarı finale yükseldi. Azarbaycan'lı sporcu finale yükselince Elif repesaj hakkı kazandı. Repesajda Finlandiya'lı Jenna Mari karşısında ilk devreyi 4-2 önde tamamlayan Elif, son 8 saniyede önde olduğu karşılaşmayı 10-9 kaybetti ve şampiyonadan elendi.


 
Hakem hatası Derya'ya maç kaybettirdi

 

40 kg'da Derya Kayar çeyrek finalde Romanya'lı Stefania Prıceputu karşısında hakem kurbanı oldu....maçta ilk puanı alan Derya devrenin son saniyelerinde rakibini tuş pozisyonuna getirdi. Orta haken tuşu verdi ama Rus baş hakem kabul etmedi ve devre 4-2 Romen sporcunun üstünlüğü il sonuçlandı. İkinci devrede ise bu sefer Derya tuş pozisyonunda yakalandı. Orta hakem tuşu vermedi ancak Rus baş hakem tuşu verdi ve maç bitti. Fila Baş hakemi İbrahim Cicioğlu bu karara itiraz etti ve son 20 saniye maç tekrar oynandı. Demoralize olan Derya rakibi karşısında 13-4 yenilmekten kurtulamadı ve şampiyonayı madalyasız tamamladı.

 

46 kg'da Gizem Kavak ilk Turu maç yapmadan geçti. Çeyrek finalde Moldova'lı Tatiana Doncıla'ya 5-4 yenildi. Moldavalı sporcunun Azarbaycan'lıya yenilmesiyle, arkadaşları gibi Gizem'de şampiyonayı madalyasız tamamladığı Tekirdağ Gazetesinin aldığı bilgiler arasında yer aldı.


Bu haber 2692 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı Tahminleri
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı...