Mustafa Aydınlı

Mustafa Aydınlı

Yarın

ÇORLU'NUN KADERİ TEKİRDAĞ'IN KADERİDİR

25 Kasım 2018 - 15:17

                   Yerel seçim çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Doğaldır içinde yaşadığımız il olarak bizi en çok Tekirdağ ve yaşadığımız ilçe olarak da Çorlu ilgimizi çekmektedir. Gerek il gerekse ilçede genel de CHP yerel seçimleri kazanıyor. Adaylık kararları isabetli olmazsa fazlada, çantada keklik saymamak lazım.
                    Tekirdağ Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak çok önemli bir tespit yapmıştır. Pek çok konuşmasında da bunu dile getirir. “Çorlu’yu kaybeden Tekirdağ’ı kaybeder” bu son derece yerinde ve sonuna kadar katıldığımız haklı, objektif bir değerlendirmedir. 
                    Çorlu’da CHP’nin altı Belediye başkanlığı aday adayları var. Aday adaylarından birisi geçmişin devamını savunan ve geçen dönemden el alan şahıs. Adından bahsedince ikinci ve önceki şahıstan bahsetmeden geçemiyorsun.  Hatta herkesin kanaati ve de gerçeği o ki önceki şahsın “Kuzu postuna bürünerek” toplumdan son çare arayışı olarak değerlendirmek lazım. Yani her şeyi ile eskinin suret değiştirmiş halidir. Zihniyette yönetende yine aynı kişidir, kısacası. Diğer ikisi Belediye meclis üyeliği yapmış, bayan adaylar. Hatta bu bayan adaylardan birisi görev anında istifa etmiştir. Onu istifa ettiren nedenlerde ayrıca sorgulanmalıdır. Diğer bir adayımız ise eski bir ilçe başkanı. Yine genç özgüveni yüksek bir genç arkadaşımızı sayarsak, geriye şimdiki son ilçe başkanlığından istifa eden arkadaşımızla birlikte, toplamda altı aday adayı yarışıyor. 
                    Çorlu’nun yaklaşık son bir yıllık CHP açısından siyasi geçmişine bakalım, bir ilçe başkanlığı, kadın kolları ve gençlik kolları seçimi. Eski yapı sadece gençlik kollarını alabilmiş, az bir farkla. İlçe başkanlığı ve kadın kollarını kaybetmiş. Yine 400 kongre delegesinden 343’ünü, bin 487 ön seçim delegesinden bin 293 ön seçim delegesini kaybetmiştir. Gözüken odur ki eski yapı hezimete uğramıştır. Bunun anlamı şudur; ÇORLU DEĞİŞİM İSTİYOR. Eski ve köhnemiş yapıyı onu maniple eden zatı ve onun işaret ettiği zatı kesinlikle ret ediyor. ÇORLU YENİ VE GENÇ DİNAMİK YÜZLER GÖRMEK İSTİYOR. Toplum içindeki homurtuyu, en iyi içinde yaşayanlar görür. Biz bu homurtuyu görüyoruz. Eski yapı uygulamaları ile halkta bıkkınlık yaratmıştır.
                    Eski yapı deyince ilk aklımıza Yüce Önderin Türk Çocuklarına armağan ettiği, evrensel nitelik kazanmış Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yolu ile dünyaya açılmak dururken, FETÖ’nün Türkçe Olimpiyatlarına Çorlu’da kucak açıp, ülkede tek ve ilk olmakla övünen yapı geliyor. (o günün gazete manşetleri) Eski yapı deyince ilçe müftülüğünün okullarda sabah namazı etkinliklerine omuz vererek. Laik eğitime, din ve vicdan özgürlüğüne darbe indiren yapı geliyor.  Eski yapı deyince aklımıza özel bir sitenin etrafında, üç tarafında U harfi şeklinde belediye otobüsünü dolaştırıp, dördüncü tarafa da ters yönden bir otobüs daha gönderildiği geliyor. Oysa Çorlu’da otobüs girmeyen mahalle ve çamurdan geçilmeyen yollar biliyoruz.  Çocuklar okullarına çizme ile yürüyerek gidiyorlar. Fazlasını şimdilik saymayım. Halkın tercihi ne eski yapı, nede devamıdır. HALK BUNLARA MECBUR VE MAHKÜM DEĞİLDİR DEĞİŞİM İSTİYOR.
                       Tekrar eskinin tercihini yaparak, yukarıdan aşağıya dayatma bir seçim tercihi olursa, üzülerek ifade edeyim ki Tekirdağ Büyük Şehir kaybedilir. Birinci gündemine hak ve adaleti koyan bir parti için, fatura ağır olur. KUŞKU YOKKİ CHP VE YÖNETİCİLERİ AKLISELİMDİR.  Doğru ve bilimsel olanı yapacaktır. Tekirdağ’da tekrar 12 de, 12 yapmanın formülünü eminim bulacaktır. Çorlu’da Eski yapının bazı manipülasyonlarla dayatılması hüsranla sonuçlanabilir. Sonra herkes üzülür. Gerekirse temayül yoklaması yapılmalı, kendi düşen ağlamaz, “Ak koyun, kara koyun çıksın meydana” dayatma seçimden iyidir. Dinamik güçleri yadsıyarak ve yok sayarak zafer kazanılamaz.

Bu yazı 913 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum