Mustafa Aydınlı

Mustafa Aydınlı

Yarın

ÜLKENİN CİĞERLERİNİ SÖKME TEŞVİĞİ

06 Ağustos 2019 - 11:01 - Güncelleme: 06 Ağustos 2019 - 11:20

    Sayın Recep Tayyip Erdoğan ne demişti?; “Biz İstanbul’a ihanet ettik, bunda benim de payım var” o kadar doğru söylediniz ki sayın Cumhurbaşkanı, tarife benim sözcük hazinem yetersiz kalıyor. Sadece İstanbul’amı diğer illeri ayırdınız mı? Ülkemizin diğer illeri ve bölgeleri ayrıcalıklı mı? İstanbul’un suçu ne tek başına? Ben bir anımsatma yapsam, acaba ülkenin büyük bölümü kapsama alanına giriyor olabilir mi?
    Örneğin kaç belediye başkanını görevden aldınız? Bunların suçları neydi? Görevden aldığınıza göre suçlu olmalılar.
O halde cezaları nerde? Hukukta bir kural vardır. Suçsuz ceza olmaz. Cezasız suç. Bilgisizliğimi hoşgörün, görevden alınan her belediye başkanının olduğu ilde de ihanet olablir mi? Yine soralım 1. derecede sit alanı, Salda Gölü’nün başında azrail nöbet tutuyor, burada da böyle bir belirti var mı?
    Mitolojiye göre tanrıların tanrısı Zeus, Kazdağları’ndan Troia Savaşları’nı izliyordu. İlk güzellik yarışması Kazdağları’nda yapılmıştır. Kainat güzeli Afrodit birinci gelmiştir. Kazdağları’da Afrodit kadar güzel değil mi? Kazdağları sadece doğal hali ile değil, kültürel yönüylede dünyanın ilgisini çekmetedir.  Ayrıca Kazdağları’nın sahibi insanlardan önce, tavşanlar, tilkiler, kuşlar, sincaplar, geyikler, kaplumbağalar, kelebekler, uğur böcekleri ve ağaçlar değil midir? Binlerce ton siyanur zehiri dökülerek katledilen binlerce ağaç ve canlı, bozulan ekolojik denge, kapsama alanı dışında mı kalıyor?
    Biz “Yaş kesen, baş keser” olarak bilirdik, İktidarınız bunu “Yaş kesen, hoş keser” e dönüştürdü.  Doğaya karşı bu acımasızlığınız nedir? Çevresi boğum boğum yeşil, halka halka, renga renk Uzungöl yok artık. Etrafına betondan kelepçe vuruldu. Burada da bir ihanet belirtisi
var mı?
    Mardin’in en güzel üzüm bağları ve zeytinlikleri alev alev yanıyor.
    Şirince’de ağaç katliamı başladı, başlayacak (mermer ocakları için) matematik köyü yakınlarında. 
    Aydın’ın kurulu jeotermal santrallarının; İncirleri, zeytinlikleri, çocukları, kadınları, erkekleri, yaşlıları hasta ettiğini biliyor muyduk? Ülkede kanser oranının hızla artmasını neye bağlıyorsunuz?
    Şimdi Munzur’un en verimli su kaynaklarında sıra, yok edilmek üzere. Altın ve mermer uğruna. Dünya var olalı beri, insanlar o altını ve mermeri çıkarmadan yaşamış, ama susuz ve havasız ne kadar yaşayabilir? Buna ne diyeceğiz?
    Karadeniz’de çeşit çeşit kuşların sesleri, suların şırıltısı esen rüzgarın uğultusu ile bir senfoni oluşturuyordu. HES’lerle o suları kuruttunuz. O kuşları susturdunuz. O doğal müzikal koro yok şimdi.
    Dalaman’da çıkan yangında, bakanlık emriyle yangın söndürme uçakları kullanılmadı. Binlerce ağaç yandı. Milyonlarca börtü böcek yandı, yok oldu. Arılar öldü, evet evet arılar öldü. Arılar ölürse doğal hayatta ölür, bunu biliyor muyduk? Yangından geriye geyiklerin boynuzları
ile, kaplumbağların kabukları kaldı. Peki, bunun adına ne denir?
    Kuzey Ormanları, Akkuyu, Hasankeyf, Eskişehir, Alpu Ovası, Yatağan, Marmaris Otluk Koyu, Aydın, Manisa, Arhavi... yakınlarda Selçuk - Şirince kasabası var, say say bitiremiyoruz doğa katliamını.
    Kanada’lı Alamos Gold şirketi Türkiye’yi kandırdı mı? Yoksa dolandırdı mı? Çıkan altının yüzde 4'ü bize kalıyor. Yetmez birde şirkete teşfik kredisi 865 milyon lira sunmuşuz. Buyrun yalanlayın yalanlayabiliyorsanız. Ülkenin ciğerlerini sökme teşviği.
    Kanada’nın bayrağı akçaağaç yaprağıdır. Yüzde 46 sı ormanlarla kaplı bir yeşil deniz. Orada tek bir ağacı bile kafanıza göre kesemezsiniz. Ormanlarını gözleri gibi koruyorlar. Hatta bayraklaştırarak sembolleştirmişler. Oysa ülkemizde ormanlarımızı vahşice katlediyorlar. 
    Bu iktidar döneminde doların yeşili, doğanın yeşilini esir almıştır. Esir muamelesi yapılsa bari, adeta katlediliyor doğa.

Bu yazı 1646 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 1 Yorum