Sosyolog Kenan Yoleri

Sosyolog Kenan Yoleri

İKRAR

Büyük YANLIŞım

05 Ekim 2018 - 19:21 - Güncelleme: 05 Ekim 2018 - 19:27

Çocuk ve hayvan işin içine girince, kendimi şaşırıyorum.
Kan beynime sıçrıyor.
İnsanız,
Herkesin kendini kontrol edemediği, farklı durumlar olabiliyor...

Saat 12.41'de Çerkezköy Belediyesi Kızılpınar Mahallesi'nde üst geçit altında çok ciddi şekilde uyuz olmuş bir anne köpekle, 9 yavrusunu gördüm, çok üzüldüm. Hemen Çerkezköy Belediyesini aradım. Bana Çerkezköy  Belediyesi'ne bağlı hayvan barınağının telefonunu verdiler. Aradım ve durumu anlattım.
Yalan yok, Tekirdağ Haber Gazetesinde yazdığımı da özellikle belirtim...
Akşam 17.50'de aynı yere gittim. Anneyi göremedim ama yavrular oradaydı. Anneyi alıp yavruları bırakmış olamazlar, diye düşündüm. İşte o an göğsüm daraldı. Hele hele 4 Ekim'de, hele hele Çerkezköy Belediyesi tarafından Belediye önüne, hayvan haklarıyla ilgili afiş asılmışken, bu ne iki yüzlülük, diye düşündüm.
Aradım Çerkezköy Belediyesine bağlı barınağı, telefona cevap yok. Belediyeyi aradım. İlgili personele, bu nasıl iş neden bu saate kadar ilgilenmezsiniz, söz konusu olan can, dedim. Sonra, meclis üyelerini aradım. Telefonuma cevap verme nezaketini gösteren, beni ilgiyle dinleyen Ensar Sivri hemen konuyla ilgileneceğini söyledi. Her zaman olduğu gibi yetkin ve kendini geliştirmiş biri olduğunu, konuşması ve tavrıyla gösterdi.
Az sonra beni Veteriner Hekim Elif Uysal aradı. Durumu idare etmeye çalışmayan, vatandaşla nasıl konuşulacağını bilen bir yaklaşımla CANLARLA ilgilendirdiklerini ifade etti. Hatta iki kere ekiplerin ilgili yere gittiklerini aktardı. O an inanmasam da sırf anne ve yavrularına kötü davramasınlar diye, inanmış gibi konuştum. Kendilerine teşekkür ettim. Açık açık da belediye ve meclis üyelerini aradığımı ifade ettim. Fakat, ilgilenmediğinizi sandığım için, böyle davrandım dedim. Tekrar ilgili şahısları arayacağımı ve özür dileyeceğimi ifade ettim. Aradım ve Elif hanımın konuyla ilgilendiğini, benim konuyu üzüntü içinde yanlış ele aldığımı ifade ettim.
Dedim ya,
Samimi olmasam da sırf anne ve yavrularına, benden ötürü kötü davranılmasını istemediği için, böyle yaptım. Hatta Elif hanıma yarın lütfen anne ve yavrularını almadan önce beni arayınız, ekibinizin hizmetleriyle ilgili güzel bir haber yapalım dedim. Bunu söyleme sebebim, orada olursam sorun daha hızlı ve usule uygun çözülür, düşüncesiydi.

Gel gör ki yerin dibine girdim!
Az sonra telefonuma, anne ve yavruların resimleri geldi. Elif Hanım anne ve yavrulara müdahale için gittiklerini, resimlerle ispatlamış oldu. Işık ve gölgelere bakılırsa, ben aradıktan az sonra gidilmişti.

Yazacaksak yazalım, eğrisini de doğrusunu da
Dostun da düşmanın da...
Yalan yok,
Müdahale edilmezse, kendi imkanlarımla anneyi tedavi ettirecektim. Sonra da "Çerkezköy'de Rezalet" başlığıyla bir yazı yazacaktım.
Evet, bir kez daha gördük ki liyakat çok önemli...
Çerkezköy Meclis Üyesi Ensar Sivri, Veteriner Hekim Elif Uysal ve ekibi gerçekten işlerini ve CANLARI seviyorlar...
Tekrar büyük bir mahcubiyet, üzüntü içinde olduğumu belirterek, değerli insanlardan özür diliyorum.

Bu yazı 4762 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 10 Yorum
  • Ali Çevikyiğit
    5 yıl önce
    Yapıcı, güzel bir eylem ve başarı. İletişimin ne denli önemli olduğunu görüyoruz bu olayda. Teşekkür ederim değerli kardeşim Kenan ve duyarlı görevlilere .
  • Cengiz
    5 yıl önce
    Şok içinde okudum sizin gibi insan kaldımı şaşırdım Allah yolunuzu açık etsin tekirdağ çok şanslı
  • Gulsah Soner
    5 yıl önce
    İnsani düsünceniz ve hassasiyetinize tekrar hayran kaldim Kenan Bey
  • Helal olsun
    5 yıl önce
    Helal Olsun
  • Aila
    5 yıl önce
    Sizi büyük bir ilgiyle takip ediyorum sizin gibilerine ihtiyacımız var
  • Eda alpullu
    5 yıl önce
    Sizi ilgiyle takip ediyorum.sizin gibi bilgili kültürlü değerli duyarlı aydınlara ihtiyacımız var...
  • Zeynep
    5 yıl önce
    Samimi insanlar bilgili insanların hali başka oluyor bunun kanıtı yazı maşallah
  • Melek
    5 yıl önce
    Böyle icten insanlara ihtiyaç var Allah yardımcınız olsun dostum
  • Ferit
    5 yıl önce
    Vay be helal olsun adamsın başkan
  • Fatma Şimşek
    5 yıl önce
    Dün bende gördüm o canları ve hemen barınağı aradım haberlerinin olduğunu ama anne köpeğin olmadığını ve yavruları tek alamayız dediler takipte olduklarını ifade ettiler ilgililere teşekkür ederiz ...