Gökçeada'da kırmızı alarm!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde gece aniden bastıran yağmur ve dolu, sele sebep oldu. Araçlar sürüklendi, evleri su bastı, elektrikler kesildi.

Gökçeada'da kırmızı alarm!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde gece aniden bastıran yağmur ve dolu, sele sebep oldu. Araçlar sürüklendi, evleri su bastı, elektrikler kesildi.

Gökçeada'da kırmızı alarm!
02 Mayıs 2014 - 08:30 - Güncelleme: 22 Nisan 2018 - 19:07

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde gece etkili olan kuvvetli sağanak yağış, sele neden oldu. Sel felaketinin boyutları günün ilk ışıkları ile birlikte ortaya çıkarken MHP'li Belediye Başkanı Ünal Çetin, ilçede durumun çok kötü olduğunu, acilen bir komisyon kurularak gerekli incelemelere başlayıp zararların giderilmesi için afet bölgesi ilan edilmesini istedi. Başkan Çetin, yaşanan sel felaketinden ilçenin yüzde 60'ının etkilendiğini kaydetti.

BELEDİYE BAŞKANI: DURUM ÇOK KÖTÜ

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, gece yaşanan doğal afetin ayrıntılarını anlattı. Yağışın, gök gürültüsü ve şimşekle birlikte başladığını, 02.30 sıralarında ise çok kuvvetli hale dönüştürdüğünü belirterek "Yağış ilçe genelinde etkili oldu. Ancak yağıştan en çok ilçe merkezi etkilendi. Yaşadığımız tam bir doğal afetti. Can kaybı olamaması sevindirici ancak Gökçeada'da durum çok kötü. 

"Gökçeada KENDİ BAŞINA BU DURUMUN ALTINDAN KALKAMAZ"

Yağışın şiddetini artırmasından 5-10 dakika sonra dağlardan sular inmeye başladı. İlçe merkezine inen sular çok sayıda araç sürüklenip, zarar gördü. Yine çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı, her yer çamur deryasına döndü. Mahsur kalan vatandaşlar ise kepçe ile buldukları yerden alınıp kurtarıldı. Ancak, Gökçeada'nın kendi başına bu durumun altından kalkması mümkün değil. Yaklaşan bir turizm sezonu var. Özellikle işyerleri kullanılamaz durumda,  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bugün bir komisyonla adaya gelip zarar tespitine başlamalı. Acilen yaralar sarılmalı" diye konuştu Tekirdağ haberlerin detaylarına dair şunları da gördü. Yaşanan sel felaketinde çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanın da telef olduğu öğrenildi. İlçede yaşanan elektrik kesintisi vatandaşların can güvenliği gerekçesiyle devam ediyor.

İLÇENİN YÜZDE 60'I ETKİLENDİ

Belediye Başkanı Ünal Çetin, son durum ile ilgili hürriyet.com.tr'ye bilgi verdi. Başkan Çetin'in verdiği bilgilere göre, yaşanan afet ilçe genelinin yüzde 60'ın etkiledi. İlk tespitlere göre, yaşanan selden 54 araç, 156 işyeri, 18 ev, çok sayıda bağ-bahçe ve sayısı henüz tespit edilemeyen çok sayıda büyük ve küçük baş hayvan telef oldu. Turizm sezonu öncesi yaşanan sel felaketinin ilçe ekonomisi üzerinde de olumsuz etki yaratmasından endişe ediliyor. Başkan Çetin, acil bir ihtiyaçlarının olmadığını varolan ihtiyacın da ilgili birimlerce karşılandığını ifade ederek, İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü'nden ekiplerin ilçeye ulaştığını, zararın tespiti için komisyonun kurulduğunu belirtti.

Bu haber 3503 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı Tahminleri
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı...