Soma'da kahreden ayrıntı

Tekirdağ Haberleri | Türk-İş'e bağlı Türkiye Maden İş Sendikası Genel Sekreteri Vedat Ünal, vardiyada 600 işçi çalıştığını ancak kaçının yer altında kaldığını şu anda bilmediklerini söyledi.

Soma'da kahreden ayrıntı

Tekirdağ Haberleri | Türk-İş'e bağlı Türkiye Maden İş Sendikası Genel Sekreteri Vedat Ünal, vardiyada 600 işçi çalıştığını ancak kaçının yer altında kaldığını şu anda bilmediklerini söyledi.

Soma'da kahreden ayrıntı
14 Mayıs 2014 - 09:01 - Güncelleme: 16 Ocak 2019 - 15:33

İlk kurtarma ekibinin madene girdiğini söyleyen Ünal, tüm işçilerin sigortalı, sendikalı; madenin ruhsatlı olduğunu belirterek, "Her bir işçinin gaz maskesi var. Maskeler, oksijen üreten tipte maskeler. Ancak ne kadar süre onları idare edeceğini bilemiyoruz" dediği aktrıldı.


Kazanın meydana geldiği işletmenin Alp Gürkan'a ait Soma Kömürleri A.Ş olduğu bilgisini veren Ünal, bölgenin sürekli uzman denetimi altında olduğunu belirtirken, iş kazasının az olduğu bir bölge ve şirket olduğunu söyledi.
 

DİSK'e bağlı Genel Maden-İş Sendikası Başkanı Tayfun Görgün ise buranın özelleştirilen bir maden olduğunu anımsatarak, Eynez bölgesinin metanlı bir bölge olduğunu ve çok dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Görgün, son dönemde Çalışma Bakanlığı denetimlerinin zayıfladığını ileri sürerken, bu tip kazaların eksik olmayacağını savundu. Taşeron işçi çalıştırmanın yaygınlaştığını, sendikalı işçi sayısının azaldığını dolayısıyla da hem mühendisler hem de işçiler üzerinde inanılmaz bir üretim baskısı olduğunu iddia eden Görgün, "Sendikalaşma zayıfladığı için bu kadar üretim baskısına sendika denetimi de mümkün olmuyor" dedi.
 

MEVZUATA AYKIRI DURUM YOK
 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, maden faciasının ardından 3 iş müfettişini Soma'ya gönderdi. Yapılan denetimde 2012'den bu yana ocakta yapılan denetimlerde mevzuata aykırı bir duruma rastlanmadığını bildirildi.
 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Soma Kömür İşletmeleri AŞ işyerinde Bakanlık müfettişlerince 2012 yılında 2 kez, 2013 yılında 2 kez ve son olarak da 13-14, 17-18 Mart 2014'te iş sağlığı ve güvenliği yönünden teftiş yapıldığı belirtilerek mevzuata aykırı bir durumun görülmediği ifade edildi.
 

Ayrıca işyerinde 25 Temmuz 2013'ten itibaren 9 iş güvenliği uzmanı, 3 işyeri hekiminin çalıştığının tespit edildiği bildirilerek şunlar kaydedildi "Olayın ilk başından itibaren müfettişlerimiz olay yerindedir. Bakan Yardımcımız ve Teftiş Kurulu Başkanımız da olay yerine hareket etmiştir. Maden ocağında mahsur kalan işçi kardeşlerimizin sağlıklı bir şekilde kurtulmalarını temenni ediyoruz." Tekirdağ haberleriyle ve güncel Türkiye gelişmelerine dair detaylar şimdilik bu yönde. Sadece Tekirdağ değil Trakya gazetesi ve Türkiye gazetesi gibi yurdun her yerinden bilgiler, burada.


Bu haber 1772 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ 7 Günlük Hava Durumu Tahminleri Kasım 2020 Haberi
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı Tahminleri
Tekirdağ Hava Durumu 7 Günlük Kasım 2020 Kar Yağışı...