Hayri Varol

Hayri Varol

Mavi Uçlu Kalem

Vahap Akay

06 Kasım 2018 - 22:12

Seçimler ülkesiyiz..

Bir seçim biter, ay geçmeden diğer seçimin havasına girilir bizim ülkemizde..

Genel seçimdi, erken seçimdi, referandumdu, yeniden seçimdi derken, hepsi bitti, sıra geldi Yerel İdareler Seçimlerine..

Tahminler, öngörüler, yakıştırmalar, bir yerden alıp başka yere koymalar, uydurma bilgiler, olası adayları yargılamalar, yüceltmeler birbirini kovalamaya başladı..

Herkes kendi işine geldiği gibi yazıyor elindeki senaryolarını..

Yurdun dört bir yanında olduğu gibi, ilçemiz Çerkezköy'de de aynı telaş başladı.. Hergün bir başka partiye bir aday bulunuyor, hangi partinin hangi adayla kazanabileceği üzerine kehanetlerde bulunuyor, bazıları yukarıda söylediği yalana aşağıda kendisi inanıyor..

Kazan kaynıyor yani..

Bana sorarsanız, ki; sormazsınız, çünkü herkes çok biliyor.. 

Siz sormayın da, ben yazayım..

Çerkezköy normal şartlarda çok hareketsiz, heyecansız, çekişmesiz, sonucu belli olan bir seçim atlatır ve bu seçimin sonucunda da mevcut belediye başkanı Vahap Akay görevine bir beş yıl daha devam eder..

Ama işte, şartlar normal olur mu?

Mesela, CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı'ndan kaynaklı bir sorun olmaz, ama, İl Teşkilatı, bölge milletvekilleri, CHP Genel Merkezi kısır bir çekişme sebebiyle bu gidişatın seyrini değiştirir mi? Anlamsız bir macera arayışına girerek Çerkezköy'ün talihiyle oynarlar mı? Kendi geleceklerinin kaygısıyla Çerkezköy'ün geleceğiyle oynarlar mı? Geçmişte kalan bir kurultayın davasını halen devam ettirirler mi?
Şahsen ben, Muharrem İnce'nin dahi İstanbul'a adaylığının konuşulduğu bir ortamda, Vahap Akay'ın Muharrem İnce'yi desteklemiş olması, önüne konulmaz diye düşünüyorum..

Konulursa?

Yazık olur Çerkezköy'e..

CHP'de bunun bedellerini mutlaka öder ama, CHP'nin uğrayacağı zararı düşünecek değilim, onun hesabını kendileri yapsınlar. AKP ile dişe diş bir mücadele edebilmek için, ellerindeki güçleri heba edeceklerse, kendi bilecekleri iştir. Çünkü, ciddi bir seçmeni olan Çerkezköy ve civarı bunun hesabını mutlaka sorar.

Bunlar benim meselem değil, beni bağlamaz, benim endişem Çerkezköy adınadır.. 
Bana göre, Çerkezköy'ün geleceği karartılmamalıdır!.. Hiç kimse, ama hiç kimse Çerkezköy'ü kendi hesaplarına alet etmemelidir!.. 
Partiler ve partililer kendi hesaplaşmalarını kongrelerinde görmeli, kıyasıya yarışlarını o ortamda yapmalı, salondan çıktıktan sonra ise, vekil milletin vekili, belediye başkanı halkının başkanı olmalı, bu menfaatler doğrultusunda yürümelidirler..

Çerkezköy'ün Vahap Akay'a en azından bir beş yıl daha ihtiyacı vardır..

Çerkezköy'ün gelişimi adına, Çerkezköy'ün kontrollü büyümesi adına, Çerkezköy'ün modern bir şehre dönüşmesi adına, Çerkezköy'de insanların şehirde insanca yaşaması adına, Çerkezköylü' nün belediye kapılarından kovulmaması adına, Çerkezköylü'nün başkanlık makamında tartaklanmaması adına, Çerkezköy'de yandaş zenginler türememesi adına, Çerkezköy'ün varının yoğunun, yap-bozlarla heba edilmemesi adına, Çerkezköy'de birliğin ve beraberliğin adına, Çerkezköy'de kardeşçe yaşayabilmenin adına, Çerkezköy Belediyesi'nde herkese eşit ve adil davranılması adına, Çerkezköy'ün Vahap Akay'a ihtiyacı vardır!..

Vahap Akay, gençtir, idealisttir, hayalleri vardır, birikimleri vardır, dinamiktir..

Vahap Akay kazandıkça, şehrimize de kazandıracaktır!..

Vahap Akay kazandıkça, CHP'ye de kazandıracaktır!..

Bugün Çerkezköy'de yaşayıpta, siyasetten uzak olan bir çok insan Vahap Akay'ın hangi partili olduğunu bilmiyorlar, O'na inanıyor, O'na güveniyor, O'nu seviyorlar..
Bugün Çerkezköy'de yaşayıpta, geçmiş dönemlerde başka partilere oy verenlerde kendi partilerini umursamıyor, Vahap Akay'a güveniyor, O'nu takdir ediyor ve seviyorlar..

Eğer ki; CHP, Vahap Akay'ı yeniden aday gösterirse, bir beş yıl daha Çerkezköy' de yeniden temsil edilirler..

Yok göstermezlerse, o zamanda, başka partili olupta, sırf Vahap Akay için oy verecekleri, CHP'ye oy verme mecburiyetinden kurtarmış olurlar..

Hem Çerkezköy kaybeder, hem de CHP kaybeder..

Ne diyelim? 

-Ayırlısı beyaa!..

Bu yazı 6579 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • İlhan Temur
    5 yıl önce
    Klasik siyasilerden bıkmışız ,çalışkan her yere ulaşmaya çalışıyor bir dönem daha sürdürmeli.
  • Cabbar
    5 yıl önce
    Hayri varol seni kim zengin yaptı sen hangi ilçeye bağlisin sana bu yazıyı kim yazdırdı